WELKOM OP ONZE WEBSITE!

 

Het Wetenschappelijk Instituut van de 50PLUS-partij is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het ondersteunen van het politieke en ideologische debat en biedt een platform aan wetenschappers die zich verdiepen in thema’s die belangrijk zijn voor senioren in Nederland en Europa zoals de arbeidsmarkt, koopkracht, pensioenen en de gezondheidszorg. Wij verstrekken en financieren opdrachten voor onderzoek, organiseren symposia en cursussen en maken studiemateriaal.

Het Wetenschappelijk Instituut 50PLUS streeft er naar een bron van kennis te zijn voor de 50PLUS partij, maar ook voor andere organisaties die zich bezig houden met de belangen van senioren. In onderzoeken en projecten werken we samen met onafhankelijke onderzoekers, universiteiten en/of gerenommeerde onderzoeksinstituten.

 

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van

Hylke ten Cate

Hylke was een begeesterd bestuurslid van ons Wetenschappelijk Instituut van 50PLUS. Nooit te beroerd om een klusje op zich te nemen en ondanks zijn fragiele gezondheid wist hij niet van ophouden. Tot kort voor zijn overlijden had hij geregeld telefonisch contact met ons allen vanuit het ziekenhuis en gaf hij gevraagd en ongevraagd advies. Zijn kennis over de kieswet was ongeëvenaard en op dat gebied hebben wij allen veel van hem geleerd. Wij gaan hem missen.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd

Het bestuur van het Wetenschappelijk Instituut 50PLUS

M. Baay, E. de Graaf, E. J. Meijboom