WELKOM OP ONZE WEBSITE!

 

Het Wetenschappelijk Instituut van de 50PLUS-partij is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het ondersteunen van het politieke en ideologische debat en biedt een platform aan wetenschappers die zich verdiepen in thema’s die belangrijk zijn voor senioren in Nederland en Europa zoals de arbeidsmarkt, koopkracht, pensioenen en de gezondheidszorg. Wij verstrekken en financieren opdrachten voor onderzoek, organiseren symposia en cursussen en maken studiemateriaal.

Het Wetenschappelijk Instituut 50PLUS streeft er naar een bron van kennis te zijn voor de 50PLUS partij, maar ook voor andere organisaties die zich bezig houden met de belangen van senioren. In onderzoeken en projecten werken we samen met onafhankelijke onderzoekers, universiteiten en/of gerenommeerde onderzoeksinstituten.

Symposium WI 50PLUS, Zorg voor de toekomst

Onder de titel Zorg voor de toekomst organiseert het Wetenschappelijk Instituut van 50PLUS een symposium op zaterdag 14 oktober 2023 om 10.00 uur in de jaarbeurs in Utrecht.

Op dit symposium is er ruimschoots aandacht voor diverse onderwerpen die voor onze kiezers van belang zijn op het gebied van de vergrijzing van de samenleving en de toekomst van de zorgvraag in Nederland en de noodzakelijke ontwikkelingen in de zorg.

Tijdens het symposium zullen wij de mening peilen van de leden van 50Plus over diverse onderwerpen die van electoraal belang zijn en na de lunch kunnen we onze mening vergelijken met die van onze kiezers. Maurice de Hond heeft via Peil.nl potentiële kiezers gevraagd naar hun mening over deze onderwerpen en zal de uitkomst van deze enquête op het symposium komen presenteren.

Sprekers: Prof. Dr. Jan Latten, Prof. Dr. Erik Jan Meijboom, Dr. Caroline van Dullemen, Prof. Dr. Erik de Graaff, Maurice de Hond en Ellen Verkoelen

Aanmelden (kostenloos) via het mailadres symposium@50pluswetenschappelijkinstituut.nl